Mansikkainen ristikakku piti sisällään suklaamoussea. Pinnassa oli flora vispiä ja vaniljakreemiä. Koristeet olivat sokerikuorrutetta.
Kinuskikakku sisälsi banaania ja sitruunarahkaa. Kerma flora vispiä vaniljakreemillä höystettynä.
Kahvikakku oli raikas appelsiinikakku.
Appelsiinikuivakakku
300g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 appelsiini
1,5 dl kermaa tai maitoa tai appelsiinimehua
Kostuttamiseen; appelsiinimehua
1.Pese ja raasta appelsiinit
2.Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3.Sekoita kuivat aineet ja raastettu appelsiininkuori. Lisää seos taikinaan. Lisää kerma.
4.Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan.
5.Paista n.50min. uunin alatasossa.
6.Kaada/lusikoi appelsiinimehua (n.1dl) kypsän kakun päälle. Anna vetäytyä hetki ja kumoa kakku lautaselle.
Kakku vain paranee ajan myötä ja sopii erittäin hyvin pakastukseen, koska on sulamisen jälkeen ihanan mehevä! Tämä resepti on sopiva Heritage-vuokaan sekä muihin Nordic waren isoihin kahvikakkuvuokiin.
Toivottavasti juhlat sujuivat hyvin ja kakut saatiin juhlapaikkaan ehjinä!
Valtterille onnittelut ja ajelethan varoen!!
Kommentit