Tein muutama viikko sitten erilaisia pääsiäiskoristeita valmiiksi ja myös tällainen tipu muotoutui hyppysissä. Nyt se pääsi sitten raikkaan appelsiinisen hyydykekakun päälle.

 

Tipu hyydykekakku (halk. 14cm)

n.150g Digestive-keksejä

n.50g sulatettua margariinia

Täyte;

1prk vispikermaa

1prk appelsiinijugurttia

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä

tilkka appelsiinimehua

kiille;

2dl appelsiinimehua

2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata margariini. Kaada sula margariini keksimuruihin ja sekoita hyvin. Painele reunavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa ja lisää appelsiinijugurtti. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada se ohuena nauhana kermaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Valmista kiille laittamalla ensin taas liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna pienessä kattilassa appelsiinimehu ja sulata pehmeät liivatelehdet siihen. anna hetken jäähtyä ja kaada lusikan avulla kiille hyytyneen täytteen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa vielä parisen tuntia tai yön yli. Koristele ja nautiskele!

Koristeisiin löydät tarkemmat vinkit täältä.