Meillä siis vietettiin esikoisen 5v. synttäreitä ja teemana oli Batman. Sunnuntaina oli lasten juhlat ja tänään, oikeana synttäripäivänä, tulivat isovanhemmat, kummit ja muut sukulaiset kahveille.

Tarjolla meillä oli kinkku- ja kasvishyrriä.

Rahkavoitaikina;

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

250g margariinia

1tlk maitorahkaa

Sekoita margariini, jauhot ja leivinjauhe. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinapalloksi.

Kinkkuhyrriin laitoin;

n.1pss (200g) kinkkusuikaleita

½paprika

1 sipuli

Kasvishyrriin;

2 porkkanaa raastettuna

1 sipuli

1 paprika

Paistoin öljyssä porkkanaraasteen sekä sipulit, jotta ne hiukan pehmenisivät.

Jaa taikina kahteen osaan. Leivo toisesta kinkkuhyrrät ja toisesta kasvisversiot. Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja levitä täyte päälle. Keirrä rullalle ja leikkaa noin 1cm paksuisia siivuja. Aseta ne pellille makaamaan ja voitele munalla. Paista 225 asteessa n. 10-15 min.

Muropipareita, jotka teimme poikien kanssa jo aiemmin, olivat saaneet hiukan väriäkin  pintaan. Todella pelkistetysti koristellut piparit menivät kuitenkin hyvin kaupaksi.

Batman-muffinit toimivat upean telineen avulla "täytekakkuna" lastenjuhlissa. Kynttilätkin sankari pääsi puhaltamaan Silmänisku

Teeman mukaiset kattaustarvikkeet olivat tietenkin Confetista.

Tänään juhlavieraat saivat sitten kakkuakin. Kakun täytteenä oli mansikkasurvosta ja Dajm-kermaa. Hyvä yhdistelmä! Kuvan maalasin sokerikuorrutteelle. Ja lepakot ja kirjaimetkin ovat sokerikuorrutetta. Flora vispin värjäsin keltaiseksi ja reunoille ripottelin vielä mustaa glitteriä.

Myöskin mustekala-kakku sai paikan pöydästämme.

Lastenjuhlissa värittelimme batman-aiheisia kuvia ja leikimme aarteenetsintää, jossa jokainen sai palkinnoksi batman-pussin. Se sisälsi teemaan sopivat lyijykynän, namiaskin sekä tarran!

Lisäksi pikkujuhlijat saivat lähtiessään ilmapallot mukaansa. Enpä ole ikinä? tainnut nähdä niin ripeää pukemista ja juhlista pois lähtemistä, kun ilmapallon sai vasta puettuaan reippaasti päälle!!

 

Tässä on sankarin pallo!

Nyt on siis nämä juhlat juhlittu ja poikanen täyttänyt 5v. Seuraavaksi äiti alkaakin suunnittelemaan toisen poikasen dinojuhlia!!Nauru