Joka syksyiseen perinteeseen kuuluu englantilainen teema-ilta samalla kun osa perheestä katsoo juuri alkanutta Valioliiga-futista! Tällä kertaa menuuseen kuului fish&chips, englantilaista olutta, englanninlakuja sekä mansikka-Trifle. Tuollaista trifleä en ole aiemmin tehnyt ja sehän olikin todella hyvää ja sitä oli mukavan nopea ja helppo tehdä.

Mansikka-Trifle 4-6 hlölle

1prk Flora vispiä

3rkl sokeria

1prk vaniljarahkaa

3dl vaniljakiisseliä/valmista vaniljavanukasta

kääretorttupohjan palasia/valmiin kakkupohjan viipaleita/keksimurua

mehua kakkuviipaleiden kostuttamiseen

mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahka siihen. Valmista vaniljakiisseli tai käytä valmista. Minä käytin Ehrmannin valmista vaniljavanukasta, mikä on todella hyvää eikä liian makeaa. Viipaloi kääretorttupohjasta muutama sormen paksuinen ja pituinen palanen. Aloita kokoamaan lasimaljaan trifleä. Laita pohjalle kakkuviipaleet, kostuta hiukan mehulla. Kaada vaniljakiisseliä seuraava kerros. Asettele mansikat reunoille ja kuutioi muutama keskustaan. Lusikoi kermarahkaa, jotta mansikat peittyvät. Jatka näin vuorottelemalla kerroksia. Laita viimeiseksi kermarahkaa ja koristele esim. mansikoilla. Anna asettua jääkaapissa hetkisen ennen tarjoilua. Triflen täytteet voi myös hyydyttää, mutta me nautimme sen nyt näin ja todella hyvää oli!

Ennen trifle-herkkua söimme siis perinteistä englantilaista ruokaa; fish&chips.

Joku joi olutta, joku ei...

Vielä viimeiseksi herkuksi upposi kaikille muutama lakunen.

Mahat tuli täyteen ja jalkapallopelikin katsottiin. Taitaa olla nyt perheessä kolme poikaa, jotka tulevat jatkossa seuraamaan enempi tai vähempi kaikkea tv-urheilua??!!