Syksyn katkaisee mukavasti Halloween ennen joulua ja tuo kurpitsa juhlahan onkin jo tämän kuun lopulla. Meillä odottelee kellarissa iso oranssi kurpitsa kaivertajiaan ja hauska väriään vaihtava led-valokin on jo sinne sisään hankittu. Se on aina turvallinen vaihtoehto, ei tarvitse muistaa sammutella eläviä kynttilöitä ympäriinsä.

Halloweeniin sopivia namejakin olemme haalineet; suklaisia silmämunia ja niin perinteisiä Drakuloita.

Ulko-ovea koristelee kranssi, jonka poikaset saivat viritellä halloween-tunnelmaan. Siitä ei ainakaan fiilistä puutu.

Kaikkea herkkua kun ei voi yhtenä viikonloppuna syödä, täytyy niitä siis alkaa tekemään hyvissä ajoin. Paistelin eilen sitruunamuffineita, johon laitoin Omar-namin yllätykseksi sisään. Pinnan koristelin veriappelsiinimoussella, puna-mustilla strösseleillä ja punaisillä ruusuilla. Tuo pirteä veriappelsiinimousse toimi loistavasti sitrusmuffinien kanssa.

Vampyyrin veriappelsiinimoussemuffinit 12kpl

2 kananmunaa

2dl sokeria

1dl juoksevaa margariinia

4dl vehnäjauhoja

2,5tl leivinjauhetta

2dl rahkaa (itse käytin Arlan uutta sitrusrahkaa)

12kpl Omar-karkkeja

Kuorrutukseen;

2,5dl flora vispiä

½rsaa veriappelsiini hyydykejauhetta (Confetista)

strösseleitä ja ruusuja

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja jaa paperisiin muffinivuokiin (minulla oli Wiltonin vampyyrivuoat). Painele taikinan joukkoon Omar-karkit ja paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista veriappelsiinimousse paketin ohjeen mukaan ja pursota se muffinien päälle. Koristele strösselein ja ruusuin.

Meillä odottelee myös jääkaapissa Spider Cider-pullo. Laitoin kauniiseen lasipulloon hauskan halloween-aiheisen etiketin ja täytin poikien suosikkimehulla, Marlin mansikka-limellä.

Täytyy varmaan viikonloppuna jatkaa halloween herkkujen tekoa, koska ideoita tuntuu tulevan. Lähes kaikki tuotteet ovat saatavissa Confetista (www.confetti.fi)