Rakastan italialaistyyppistä ruokaa! Tomaatit, yrtit, oliiviöljyt, pastat, pitsat, mozzarella, parmesaani, tiramisu...listaa suussa sulavista herkuista voisi jatkaa loputtomiin. Meillä on lähes viikoittain jotain ruokaa, josta löytyy tuosta saapasmaasta lähtöisin olevia raaka-aineita tavalla tai toisella laitettuina.

Eräs nopea ja helppo iltapala syntyy paahtoleivästä, tomaateista, sipulista, valkosipulista, mozzarella-juustosta sekä tuoreesta basilikasta. Nimittäin brushettaleipä ja tomaatti-mozzarell-sipulia salaatti. Näitä voi mielestäni yhdistellä ja sekoitella aika lailla ja lopputulos sulaa aina vaan suussa, minun ainakin. En ole ihan ns. gourmet-ruuanlaiton ystävä, sillä mielestäni siinä "haaskataan" hyviä raaka-aineita melko turhiin juttuihin enkä muutenkaan halua ruuanlaiton olevan liian piperrystä. Mutta tämähän on siis vain minun mielipiteeni.

Brushetta-leipiin 2 hlö:lle tarvitset

2 paahtoleivän siivua

oliiviöljyä

3 tomaattia

1 ison sipulin

2-4 valkosipulinkynttä

mustapippuria

Pilko sipulit ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise paahtoleipä kahdeksi kolmioksi. Ota pieni kasari, jossa paistat sipulit ja tomaatit oliiviöljyssä. Paahda paistinpannussa, oliiviöljyssä paahtoleipäkolmiot melko rapeiksi. Aseta leivät tarjoilulautaselle ja nostele päälle tomaatti-sipulipaistos. Rouhaise myllystä mustapippuria ja koristele vaikka tuoreella basilikan lehdellä. Nauti heti!

Mozzarella-tomaatti-sipuli salaattiin tarvitset vain

tomaatin

mozzarellan

sipulin

Viipaloi kaikki ohuiksi viipaleiksi ja kokoa ne tarjoilulautaselle. Voit pirskottaa valmiin keon päälle hiukan oliiviöljyä, mustapippuria sekä ehdottomasti tuoretta basilikaa.

Meillä syötiin ruokana lasagnea, josta nyt en kauniinpaa kuvaa saanut (ehtinyt) ottaa.

Jälkiruuaksi olisi sopinut tietenkin tiramisu, mutta tällä kertaa tein kuningatar-Triflen. Triflestä löytyi kuitenkin savoiard-keksejä ja sehän on englantilainen versio tiramisusta.

Olen kerran elämässäni tehnyt itse tiramisua ja se nyt oli syötävää, mutta mitään erikoista se ei ollut. Syykin selvisi, en käyttänyt siinä silloin mascarponea. Nyttemmin en ole vielä rohjennut tuota herkkua kokeilla tehdä sillä olen saanut aivan mahtavan makuista tiramisua muutamissa ravintoloissa ja kynnys itse tehdä maistuva tiramisu on noussut. Ostin epätoivoissani lähikaupasta valmiin Tiramisun, joka on kuitenkin tehty Italiassa ja siinä oli käytetty mascarponea sekä marsala-viiniä. Luulin pettyväni, mutta mutta... Aivan mielettömän hyvää oli tuo valmis purkki-tiramisu. En olisi ikinä uskonut ja voinkin sitä nyt hyvällä omalla tunnolla mainostaa!

Voi, pääsisipä tuonne sypressien maahan hiukan aitoja ja alkuperäisiä makuja maistelemaan.