Vietimme taas eilen illalla koko perheen leffailtaa. Ajatus leffasta sekä lisukkeista syntyi, kun saimme Confettiin ihania Asterix & Obelix-kakkukuvia. En ole kovin usein valmiita kakkukuvia käyttänyt ja nyt piti uutuutta kokeilla. Niinpä illan herkut liittyivät enemmän tai vähemmän ranskanmaalle!

Nopea Quiche Lorraine (kinkku-juustopiiras)

1pkt valmista piirakkataikinaa

½pkt saunapalvikinkkua

2 sipulia

1½rkl Provencen Mix-yrttisekoitusta

n.1dl raastettua cheddarjuustoa

2½dl ruokakermaa

2 kananmunaa

1dl emmental-juustoraastetta

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Lisää taikinan päälle hienoksi pilkotut kinkkukuutiot sekä sipuli. Ripottele cheddarraaste. Sekoita keskenään kerma, munat ja emmental-juustoraaste. Kaada seos muiden ainesten päälle. Paista 200 asteessa noin 35-40min.

Valmis kakkukuva oli ihastuttava ja toimi hyvin kakun päälle eli leikkaantui siististi. Laitoin sen kakun päälle jo edellisenä iltana. Kakussa oli täytteenä kirsikkahyydykejauheesta tehty mousse (isännän suosikki) ja pojat halusivat laittaa punaisia candy meltsejä reunoille. Itse vielä ripottelin sinistä glitteriä, joten Ranskan lipun sävyt toteutuivat siis tässäkin!

Leffailtaan kuuluu ehdottomasti popcorn! Ranskalaiset pastillit sopivat nyt leffanameiksi! Katsoimme lasten piirroselokuvan; Asterix & Obelix ja Viikingit. Oli hyvä! Sekä lapset että aikuiset tykkäsivät .