Sain kunnian olla yksi Confettilaisista, jotka Wilton kutsui kurssilleen Hollantiin. Kurssi kesti viisi päivää ja tavoitteena oli valmistua Wilton Method Instructor:ksi.

Lensimme sunnuntaiaamuna Amsterdamiin ja sieltä suuntasimme Haarlem-nimiseen kaupunkiin (n. vartin ajomatkan päässä Amsterdamista), jossa kurssi pidettiin.

Myös Haarlemissa oli kauniita kanavia.

Ja muutenkin arkkitehtuuri oli kovin erilaista meihin verrattuna. Rakennukset olivat vanhoja ja ihanan "koukeroisia".

Kurssipäivät kestivät 9-17.30 ja olivat täynnä nopeatahtista opetusta, mutta tuon opetuksen meille antoivat alan rautaiset ammattilaiset; Rosa, Cora ja Francis. Aivan mahtavat Wiltonin opettajat. Kuvassa Rosa aloittelee päivän kurssia.

Kurssilla saimme tietoa niin pursotuksista kuin massoista ja tuotteistakin. Tämä kaunis lilja pursotettiin muiden kukkien ja lehtien ohella.

Aamuisin ennen kurssin alkua ehdimme käydä raikkaalla kävelylenkillä. Hollantilaiset ovat kyllä aivan pyöräilyhullua kanssa. Autoja ei kovin paljon ollut eikä parkkipaikkoja ollenkaan. Sen sijaan tällaisia pyöräparkkeja oli todella paljon. Hieman vain panee ihmetyttämään kuinka ne saavat nuo pyörät tuonne ylös?

Löysimme aivan ihastuttavan paikallisen konditorian, jossa oli pilvin pimein leivoksia, konvehteja ja marsipaanikoristeita.

Ja kun kerta Hollannissa oltiin, pakkohan sitä oli tuulimyllyä käydä kuvaamassa!

Kurssilla myös käsittelimme itselleni tutumpaa massaa; fondanttia. Kakun kuorruttaminen sinällänsä ei ollut erikoista, mutta tuon ruusukkeen tekoon saimme aivan älyttömän hyviä vinkkejä, joita en ole aiemmin tiennyt. Muuta en halua kurssin opeista paljastaa sillä lisää tietoa niistä tulette saamaan Confetin sivuilta loppu vuodesta.

Valmistuimme kaikki erinomaisin arvosanoin ja jenkkien tapaan valmistujaisjuhlat pidettiin viimeisenä iltana. Siellä saimme "todistukset" ja muuta mukavaa .

Kiitokset Terhille, että sain olla mukana "once in a life time"-kurssilla ja kiitos myöskin kurssikavereille mukavasta viikosta .

(pakko oli ottaa tämä kuva  vai mitä my friends??)

Hei hei Hollanti! Ihana ja opettavainen kurssi oli, mutta koti-ikävä alkoi painamaan ja oli aivan mahtavaa palata kotiin poikasten luokse. Mutta nyt olen valmiina tuleviin haasteisiin!