Tänään vietämme taas sellaista päivää, joka osuu kohdalle aina siis 4 vuoden välein. Tasan 8 vuotta sitten minulla olisi ollut tänä päivänä esikoisen laskettu aika, mutta poikanen päättikin syntyä jo viikkoja aiemmin. Hauska synttäripäivä olisi tullut.

Parasta tässä päivässä on se, että huomenna alkaa jo maaliskuu ja se taas merkitsee kesän olevan askeleen lähempänä. Olen aina huomannut välittäväni talvesta ja lumesta vähän, mutta tänä vuonna inho on kasvanut suurimmilleen. En siis todellakaan ole talvi-ihminen, ei ei ei!

Onneksi, juuri nyt, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja meidän parvekkeellamme on tropiikkinen tunnelma, +34 astetta!!! Oli ihan pakko tulla sisään hiukan viilentelemään... ja leipomaan suklaakakkua. Koristelussa mennäänkin sitten taas aurinkoon ja kesään.

Inhottavan talven karkoittajakakku (mutakakku)

200g tummaa suklaata

1tl leivinjauhetta

4 kananmunaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

200g margariinia

n.50g valkosuklaan palasia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja margariini ja kaada munaseokseen. Lisää jauhot sekä leivinjauhe ja sekoita varovaisesti keskenään. Lisää viimeiseksi valkosuklaan palaset taikinaan. Kaada voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (halk.n.25cm) ja paista 200 asteessa noin 12-14 minuuttia. Kakku saa jäädä erittäin pehmeäksi keskeltä. Anna ihan hetki jäähtyä, koristele (jos jaksat), nauti ja unelmoi kesästä sekä lämmöstä!

Ps. Lumi haittaa/hidastaa vielä pahasti mielekästä harrastustani, kätköilyä, joten ehkä siksi kiukkumieli??

Kesää odotellessa...