En ole ikinä ollut mikään mestari kukkien tekemisessä eri massoista. Pitkään en tehnyt ruusuja yhteenkään kakkuun sillä mielestäni ruusujen pitää joko näyttää reilusti tekoruusuilta (esim. Wiltonin nauharuusu) tai sitten kauniilta oikeilta kukilta. En osannut oikean näköisiä ruusuja tehdä, joten en tehnyt niitä siis laisinkaan. Viime syksynä pääsin Wiltonin kursseille ja siellä opeteltiin tekemään useita erilaisia kukkasia mm. pari erilaista ruusuakin. Ruusut tehtiin Wiltonin gum paste:sta. Tuo myydään jauheena, josta itse tehdään elastinen massa lisäämällä vain vesi ja hiukan tomusokeria.

Ne ruusut onnistuivatkin mahtavalla tekniikalla tehtynä jopa minulta kohtuu hyvin. Tästä intoutuneena olenkin nyt tehnyt ruusuja. Osa syys edellisiin "epäonnistumisiin" on ollut väärä massa. En itse enää muusta massasta ruusuja teekään paitsi gum pastesta. Mitään muuta massaa ei saa niin ohueksi kaulittua kuin em. Mikään muu massa ei myöskään ole niin elastinen kuin gum paste. Loistavasta tuotteesta on siis kyse.

Värjäsin massan Wiltonin pastavärillä punaiseksi ja lopuksi vielä suhautin punaista spraytä pintaan, jotta tulos olisi tasainen.

Olen ihan ylpeä näistä ruusuista. Varsinkin kun en ole elämäni aikana muutamaa ruusua enempää tehnyt. Mahtavalla tekniikalla onnistuu siis ihan aloittelijakin!!