Ruotsin pienen prinsessan kunniaksi täytyi tehdä prinsessa-leivokset. Leivoin kääretortun, jonka täytin kuningatarmoussella. Pintaan sivelin vaniljarahkaa ja kuorrutin sokerimassalla. Kruunut tein silikonimuotilla ja sprayasin kultaiseksi. Kaiken kruunasi vielä lumijauhe.
Prinsessa-leivokset kuningatartäytteellä
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl vispikermaa
½prk mascarponea
½dl sokeria
n.1dl kuningatarhilloa
pintaan:
vaniljarahkaa n.1dl
n.150g sokerimassaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti kääntäen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa paistunut levy sokeroidulle leivinpaperille nurinpäin ja irrota heti uunissa, pohjan alla ollut paperi. Anna levyn jäähtyä täytteen teko ajan.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää mascarpone ja hillo. Kaada täyte levyn päälle ja rullaa kääretortuksi. Anna tortun vetäytyä hetken aikaa ennenkuin sivelet pintaan vaniljarahkaa. Kaulitse sokerimassa levyksi ja kuorruta sillä kääretorttu. Leikkaa annospaloiksi ja koristele.
Kauniin ja niin kuninkaallisen nimen pieni prinsessa sai;
Estelle Silvia Ewa Mary
Tre Kronor-teema voisi olla hauska järjestää...
Kommentit