1251004082_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ystäväni miehensä kanssa tuli meille pitkästä aikaa iltaa viettämään ja tietenkin piti syötävää tarjota. Pyörittelin muutamia teemoja mielessäni, jonka ympärille illallisen rakentaisin ja päädyin sitten ajankohtaiseen teemaan; sadonkorjuu-illallisiin!

Menu oli;

Täytetyt paprikat

Kasvis- ja kanawrapit

kasviksia ja maissinaksuja sekä eri dippikastikkeita

omenapaistos ja vaniljajäätelöä

1251004184_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kattaukseen piti tietenkin saada teemaan sopivaa tunnelmaa.

1251004321_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytetyt paprikat

4-6 punaista paprikaa

Täyte;

400g jauhelihaa

1dl riisiä

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä (maun mukaan)

1tl suolaa

mustapippuria

tuoretta basilikaa

1dl tacokastiketta (vahvuus maun mukaan)

100g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa

n.2dl juustoraastetta

Keitä riisi ohjeen mukaan. Paista jauheliha ja lisää siihen sipulit, tacokastike, mausteet ja basilika. Sekoita jauhelihaseos sekä keitetty riisi. Lisää siihen tuorejuusto sekä juustoraaste. Huuhdo paprikat. Leikkaa kannet koristeeksi ja poista siemenkota. Täytä paprikat jauhelihariisiseoksella ja nosta ne uunivuokaan. Laita kannet viereen. Paista 200 asteessa noin 45 min.

1251004273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kana- ja kasviswrapit

400g kanasuikaleita

2 punasipulia

3-4 valkosipulinkynttä

keltainen paprika

2 tomaattia

tuoretta basilikaa

8 tortillaa

feta-juustoa

Paista kasvikset keskenään öljyssä ja jätä ne sopivan rapsakoiksi. Paista kanasuikaleet kypsiksi ja laita  tarjolle erikseen, jotta jokainen voi rakentaa itse haluamansa wrapin. Tortillat lämmitä uunissa folion sisällä, jotteivät kuivu liikaa.

Meillä oli wrappeihin lisukkeenä vielä feta-juustoa, tuoretta kurkkua ja tomaattia, cheddar-juustokastiketta, tacokastikkeita ja salaattia.

1251004227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotimaiset kasvikset ovat tällä hetkellä niin hyviä, että niitä rouskuttaa ihan mielellään raakanakin. Siksipä menuuseen sopi mielestäni hyvin kasvisdippikin.

1251004365_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jälkiruuaksi meillä oli omenapaistos vaniljajäätelön kera, mutta kuva jäi tällä kertaa ottamatta, kun herkku hujahti jo suihin. Ohjeen laitan tähän, koska se on älyttömän helppo ja ihanan herkullinen.

Omenapaistos

3-4 isoa omenaa tai 5-6 kotimaista pienempää omenaa

kanelia

vaniljasokeria

3dl vehnäjauhoja

3dl kaurahiutaleita

2dl sokeria

2 kananmunaa

2tl kanelia

n.200g margariinia/2dl juoksevaa margariinia

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi. Laita omenaviipaleet uunivuoan pohjalle ja sekoita niihin kanelia ja vaniljasokeria. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja nostele taikinaa omenalohkojen päälle niin että ne peittyvät. Paista 200 asteessa n. 30min. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Herkkua!!

1251004135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihana muffinitelinekin sai uuden funktion. Se toimi hyvin koristekurpitsojen telineenä.